The Comfort club

lessen in geluk 

 

 

De lessen in geluk geef ik volgens de Gelukskoffer methode. In kleine groepjes van maximaal vijf kinderen werken we in zeven lessen aan een positieve, emotionele ontwikkeling van het kind. Dit kan bij mij thuis; bijvoorbeeld in schoolvakanties of op vrije middagen, maar ook geef ik de gelukslessen op scholen.

In de zeven lessen ga ik met kinderen op ontdekkingsreis. Kinderen staan stil bij waar ze nu echt gelukkig van worden, waar hun talenten liggen. We leren samen hoe ze invloed hebben op hun geluk en ook hoe ze geluk kunnen doorgeven aan anderen.

Handen uit de mouwen!
Tijdens de gelukslessen praten en filosoferen we met elkaar. Maar vooral ook gaan de handen uit de mouwen! Ieder kind maakt letterlijk zijn of haar eigen gelukskoffer. Er mag gedanst worden, we kijken korte, interactieve filmpjes, er wordt geknipt, geplakt en getekend en alleen maar binnen zitten is zeker niet de bedoeling. Kortom: de lessen in geluk zijn speels, vrij en vooral leuk!

De reisdoelen van het kind:

  • Bewust worden en stimuleren van eigen kracht;
  • Ontdekken van eigen invloed op geluksgevoel;
  • Werken aan een positief zelfbeeld;
  • Ontdekken van eigen talenten;
  • Verantwoordelijkheid nemen;
  • Vergroten van het zelfvertrouwen;
  • Verbeteren van sociale omgang.

Deze lessen in geluk geven kinderen letterlijk en figuurlijk positieve bagage mee. Een koffer vol geluk voor ieder kind!

Voor wie?
Ik geloof dat ieder kind er baat bij heeft om lessen in geluk te volgen. Omdat het fijn is om stil te staan bij waar je blij van wordt, om je bewust te worden van je talenten en om positief in het leven te staan. Mijn ervaring is dat kinderen het heerlijk vinden om 1,5 uur volop aandacht te krijgen, om creatief bezig te zijn en om mooie gesprekken te voeren. Kinderen die soms twijfelen aan zichzelf, zich onzeker voelen of niet zo lekker in hun vel zitten hebben extra baat bij de lessen. Maar uiteindelijk is ieder kind welkom en haalt ieder kind iets waardevols uit de gelukslessen, daar ben ik van overtuigd!

Waar en wanneer?
Denk je dat de gelukslessen waardevol zijn voor jouw kind? Neem dan gerust contact op. Ik start een groepje bij drie aanmeldingen. 

opbouw lessen

In totaal bied ik kinderen zeven lessen aan. In les 1 praten en filosoferen we over ‘Wat is geluk?’ Kinderen krijgen dan ook meteen hun eigen gelukskoffer die ze mogen versieren met wat hen gelukkig maakt: woorden, tekeningen, knipsels en plaksels. De 2e les gaat over positief denken en les 3 staat in het teken van dankbaarheid. In deze 2 lessen gaat het o.a. over de kracht van gedachten.
Les 4, 5 en 6 zijn gericht op ‘blij zijn met jezelf’. Dit doen we door leuke, speelse opdrachten en gesprekken die gaan over talenten, zelfvertrouwen en toekomstdromen. 
En les 7 staat in het teken van geluk doorgeven. Want hoe fijn is het om te zien dat een ander ook blij wordt van jouw ontdekkingsreis? 

Contact opnemen

Wil jouw kind aan de slag om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen, om weerbaarder, autonomer of vrijer te worden? Dan kom ik graag in contact!